fbpx
Image Alt
  /    /  MED-HONEY  /  BAGREMOV MED (tuba)

BAGREMOV MED (tuba)

300 din.

Bagremov med je poreklom iz centralnih delova bagremovih šuma Homoljskih planina. Boja mu je svetlozelena. Ovaj med je specifičnog mirisa i ukusa. Vrlo sporo kristališe u vidu sitnih zrnaca i tada dobija mlečno belu boju.

Kategorija:

Opis

  Lekovite osobine

Bagremov med je zbog svog prijatnog blagog ukusa i smanjenog prisustva polena (koji nije poželjan zbog alergije), a izraženih lekovitih osobina, izuzetno koristan u ishrani mlađih osoba. Ovaj med, zbog svog specifičnog aromatičnog ukusa, poboljšava apetit i brzo vraća izgubljenu snagu. Reguliše lučenje kiseline u želucu, a poželjan je i kao preventiva kod bronhijalnih smetnji.

  Preporučena upotreba

Bagremov med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

  Način čuvanja

Bagremov med se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

  Napomena

Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

SRODNI PROIZVODI ...

BAGREMOV MED
15g


Cena proizvoda: 11 din.

BAGREMOV MED
20g


Cena proizvoda: 15 din.

BAGREMOV MED
25g


Cena proizvoda: 19 din.

BAGREMOV MED
25g


Cena proizvoda: 19 din.

SR Pčelarsko domaćinstvo Mijailović